OKULUMUZDA

OKULUMUZDA

Okulumuz Müdür Yardımcısı Kiraz KOÇ ŞANLI'nın katılımıyla "Teknolojiye Değer Katalım" projesi çalışmalarına başlamıştır. Projeye Türkiye'deki farklı illerden 10 okul katılmaktadır. Öğretmenimize teşekkür eder projede çalışan öğrencilerimize başarılar dileriz.

20.04.2022 811

Öğrencilerimizin değerlerle karşılaştığı ilk ve en önemli basamak ailedir. Aileden sonra sosyal çevre bu değerlerin öğreniminde önemli rol oynamaktadır. Teknolojinin ilerlemesi ile sosyal çevre tanımlaması içerisine sanal çevre eklenmiştir. Her geçen gün gelişen teknolojinin içerisinde doğan öğrencilerin teknolojiyi de daha çok kullanması kaçınılmazdır. Bu bağlamda düşünüldüğünde, öğrencilerin bireysel ve sosyal gelişimine katkı sağlayan değerlerin kazandırılmasında gelişen teknolojiden faydalanılması önemli görülmektedir. Eğitim - Öğretim sistemimizin temel amacı yetkinliklerle ve değerlerimiz ile bütünleşmiş bilgi ve beceri sahibi bireyler yetiştirmektir. Bu proje ile amacımız, teknolojik yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri hızlı öğrenen günümüz öğrencilerine, değerler öğretilirken öğrencilerin süreçte aktif olabilecekleri, işbirliği içinde arkadaşları ile çalışmalar yürütebilecekleri imkânları sunarak teknolojiye değer katan öğrencilerin yetişmesine katkı sağlamaktır.

HEDEFLER

 

1-    Öğrencilerin farklı okullarda yer alan öğretmen ve öğrenciler ile tanışarak bilgi alışverişinde bulunmasına ve sosyalleşmesine katkı sağlamak.

2-  Kullanılan teknolojik uygulamalar ile değerlerimizin gelecekteki toplumsal değerlerinde bir parçasını olduğu bilincini kazandırmak.

3-   Değerlerinin farkında olan, paylaşan ve işbirlikçi olmayı bilen öğrencilerin yetişmesine katkı sağlamak.

4-   Öğrencilerin karar verme, sorumluluk alma, değerleri davranışa dönüştürme, öğrendiği bilgileri teknoloji ile birleştirerek kalıcı öğrenme sağlamasına zemin hazırlamak.

5-  Teknolojiyi bilinçli kullanma becerisi kazandırmak. 6- Öğrenci-öğretmen-veli işbirliği geliştirmek.

 

ÇALIŞMA SÜRECI

 

Proje 2021 Aralık ayında başlayacak 2022 Mayıs ayında tamamlanacaktır. Etkinlikler disiplinler arası ve işbirliği ile yapılacaktır. Hangi değerlerin projede yer alacağı ortaklar ile yapılacak çevrimiçi toplantıda karara bağlanacaktır. Projenin temel çalışma süreci şu şekildedir;

1-  Projenin tanıtılması ve yeni ortaklar bulunması.

2-  Proje ortakları ile tanışma (Webinar, zoom, whatsapp). 3- Proje ortakları ile çalışmanın planlanması.

4-  Proje tanıtım afişlerinin hazırlanıp online ortamda tanıtılması.

5-  Okul panolarının ve Twinspace'in düzenlenmesi ve gerekli kayıtların yapılması. 6- araştırma yapıp, bilgi toplanması.

7- Projenin aktif olarak yürütülmesi. 8- Proje çıktılarının oluşturulması. 9- Projenin kapatılması.

 

BEKLENEN SONUÇLAR

 

Projenin gerçekleşmesi ile değerlerinin farkında olan, değerler ile teknolojik gelişmeleri birleştirmeyi başaran öğrencilerin yetişmesi beklenmektedir. Öğrencilerin e Twinning dünyasına adım atması ile işbirlikçi ve ortaklar arası bilgi alışverişinde bulunan öğrenciler yetişmesi ile beraber bilişim teknolojilerini amacına uygun bilinçli kullanan öğrencilere yetişmesi beklenmektedir. Projenin sonunda tüm ortakların çalışmalarının yer aldığı ortak bir ürünün TwinSpace de paylaşılması beklenmektedir.

20-04-202220-04-202220-04-202220-04-202220-04-2022